
ΕΜΠΕΙΡΙΑ
- Διδασκαλία ξένων γλωσσών από το 1946.
- Πάνω από 2 εκατομμύρια απόφοιτοι.
- Έμπειροι καθηγητές με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ
- Διδασκαλία με παιχνίδια και διασκέδαση.
- Δημιουργία κινήτρων εκμάθησης.
- Καθοδήγηση μαθητών και γονέων.

ΓΝΩΣΗ
- Cambridge English Exam Preparation Centres.
- Πιστοποιημένα προγράμματα.
- Αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις CEFR.
«…In an epoch characterised by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities,…Our gnomon has to be a metron between economic strategic and philanthropic scopes…»
– Ξενοφών Ζολώτας
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Από το 1946, περισσότεροι από 2.000.000 πτυχιούχοι έχουν μάθει ξένες γλώσσες σε ένα Κ.Ξ.Γ. ΟΜΗΡΟΣ, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα Κ.Ξ.Γ. ΟΜΗΡΟΣ.
Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΟΜΗΡΟΣ έχουμε τη δύναμη να εμπνέουμε και την ικανότητα να μεταδίδουμε γνώσεις σε παιδιά όλων των ηλικιών και τα ποσοστά επιτυχίας μας μιλούν από μόνα τους.
Έμπειροι καθηγητές, εμπνέουν, δίνουν κίνητρα και διδάσκουν με επιτυχία χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο, διατηρώντας το όραμα και τους στόχους που καθορίστηκαν το 1946 από τους ιδρυτές, ενώ συνεχώς ερευνούν και ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στη διδασκαλία ξένων γλωσσών.
Οι καθηγητές των κέντρων μας δημιουργούν προσωπική σχέση με κάθε μαθητή ώστε να βοηθούν τον καθένα να κατακτήσει το στόχο του – να μάθει τη γλώσσα της επιλογής του.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ ιδρύθηκε το 1946, με την επωνυμία Ελληνοαμερικανικό Επιμορφωτικό Ινστιτούτο – το 1968 μετονομάστηκε σε ΟΜΗΡΟΣ από μια ομάδα πρσωπικοτήτων με επικεφαλής τον Δημήτριο Λαμπαδάριο, πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου.
Μέλη του συμβουλίου μας διετέλεσαν πολλοί διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής πνευματικής και πολιτιστικής ζωής, όπως ο Δημήτριος Αβραμίδης, εμπνευστής της ίδρυσης του ΟΜΗΡΟΥ και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου έως το 1979, η δημοσιογράφος και λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη, ο πρύτανης της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεόδωρος Κουγιουμτζέλης, ο συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης και ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου Μανώλης Καλομοίρης.
Το όραμα αυτών των ανθρώπων έθεσε τα θεμέλια για τους εκπαιδευτικούς μας στόχους.